Candidata USR la Președinția României, Elena Lasconi, cândva prezentatoare a emisiunii „Dincolo de Povestiri”, a participat la emisiunea „Masterchef” de la PRO TV, în 2013.
Chiar la proba finală, i-a surprins pe cei trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu cu o delicioasă prăjitură cu ciocolată şi coniac.
Juraţii au apreciat şi evoluţia Elenei Lasconi pe parcursul competiţiei. Elena Lasconi a fost câștigătoarea show-ului MASTERCHEF, Proba celebrității. Pe lânga laudele și aprecierile juraților, Elena Lasconi a câștigat la MASTERCHEF, Proba celebrității, atât marele trofeu, cât și premiul pus în joc.
Jumătate din suma câștigată de Elena Lasconi la MASTERCHEF, Proba celebrității, va merge către copiii din programul „Fiecare Copil în Grădiniță”, implementat de Asociația OvidiuRo.Emoțiile s-au încins de-a dreptul în finala MASTERCHEF, Proba celebrității, mai ales că, aflați la un pas de câștigarea titlului, cele trei vedete care au ajuns pe podium – Elena Lasconi, Pacha Man și Don Baxter – au sperat până în ultima clipă că vor avea platingul norocos.
Iată REŢETA cu care i-a dat gata pe Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu.
„Am topit 250 g de ciocolată neagră, 200 g unt cu 80% grăsime pe bain-marie, în care am adăugat și 3 linguri de piper roz. Când s-a omogenizat, am luat compoziția de pe abur, am strecurat-o ca să elimin piperul și am lăsat compoziția să se domolească puțin. Când a devenit călduță, am adăugat pe rând 5 gălbenușuri. După fiecare gălbenuș am amestecat cu telul până s-a omogenizat perfect. Este foarte important ca gălbenușurile să fie bine separate, ca să nu fie nicio urmă de albuș.
Am bătut bine 7 albușuri cu 200 g zahăr, am adăugat pe rând 2 gălbenușuri, 100 g făină, alune de pădure prăjite și tăiate (cam 2-3 linguri). Am copt la 220 de grade aproximativ 15 minute. E important ca această cocă să rămână puțin umedă în mijloc.
Separat, am bătut 5 albușuri cu 150 g zahăr și un strop de suc de lămâie, ca pentru bezea. Am continuat să bat bezeaua pe bain-marie până s-a întărit bine de tot. Am făcut un sirop mai gros din fructul pasiunii (pulpa se dă prin strecurătoare și se aruncă semințele) cu puțin zahăr și l-am dat într-un clocot ca să se lege. Când bezeaua a fost aproape gata, am adăugat și siropul cald de fructul pasiunii, puțin câte puțin. Am pus bezeaua peste prăjitură, iar apoi am făcut broderia de zahăr ars.
Am servit prăjitura cu crème anglaise cu vanilie. Iată cum am făcut crème anglaise:
Am încălzit la foc foarte mic 150 ml lapte cu 200 ml frișcă lichidă. Am adăugat 2 batoane de vanilie (am scos semințele și le-am pus în compoziție, dar am lăsat și batoanele despicate pentru un plus de aromă). Am oprit focul și am lăsat să se infuzeze aproximativ 15-20 de minute.Într-un bol, am amestecat bine cu telul 4 gălbenușuri cu 90 g zahăr, aproximativ 5 minute, până când gălbenușurile încep să se deschidă la culoare. Am adăugat puțin câte puțin laptele infuzat, amestecând continuu, apoi le-am pus pe foc la foc foarte mic.
Aici e nevoie de mare atenție: trebuie amestecat continuu, ca să nu se prindă și să nu se brânzească. Tehnica e așa: se amestecă în formă de opt, în patru direcții, iar temperatura compoziției pe foc nu trebuie să depășească 80°C (e simplu de verificat cu un termometru). În momentul în care crema a devenit onctuoasă, e gata. Se probează foarte simplu: se ridică lingura de lemn din compoziție și se trasează cu degetul o dâră pe spatele lingurii. Dacă compoziția nu se unește imediat, crema e gata. Apoi se strecoară și asta e tot”, a dezvăluit Elena Lasconi pentru Foodstory.ro.
SURSA FOTO: captura Pro TV
Citește și:
Elena Lasconi, câștigătoarea show-ului MASTERCHEF, Proba celebrității